Wer wir sind

Logo23

Sprache wählen

Suche

Türkiye: Erzincan'da bir altın madeninde maden kazası

Erzincan İliç'de meydana gelen şavk kayması sonucu resmi rakamlara göre 9 işçinin yığın altında kaldığı ifade ediliyor. Hala hiç kimseye ulaşılamadı Bu iş cinayeti önceden olasılık olarak biliniyordu. Öncelikle doğanın çevrenin insafsızca katledilmesi aşırı kâr hırsı emperyalist şirketlere yoğun bir şekilde aktarılan sermaye ve üretim maliyetlerini düşürmek için alınmayan iş sağlığı ve güvenliği önlemleri.

Bu katliamlar maalesef bizim ülkemizde devam edecek işçi sınıfı baskı tehdit ve işten atılma tehdidi altında güçlü bir örgütlenme gerçekleştiremezse bu sömürü düzeni ve iş cinayetleri adı altında kitlesel işçi katliamları devam edecek

Bu haber NTV'de yayınlandı: Salı günü Erzincan'da bir altın madeni sahasında 9 madenciye mezar olduğu düşünülen şiddetli bir toprak kayması meydana geldi. Adamlar kazadan saatler sonra hala kayıp.das Ding.de şöyle yazıyor: "Heyelan Çöpler altın madenini vurdu. Gömüldü. Dokuz madenci mahsur kaldı. Çarşamba günü 800 (Die Zeit 400 diye yazıyor) kurtarma görevlisi onları aradı.

Türkiye'de heyelan: Çevre için bir sorun mu?

Uzmanlar toprak kütlelerinin siyanür gibi tehlikeli maddeler içerdiğini açıkladı. Siyanürler altını serbest bırakmak için kullanılır. Bunlar şimdi yakındaki Fırat nehrine karışabilir. Siyanürler nehirlere karıştığında, bu durum sürekli olarak balıkların ve diğer canlıların toplu ölümlerine yol açıyor. Türk Çevre Bakanlığı buna karşı çıkıyor: Mann tam da bunu önlemek için nehrin bir girişini kapatmıştı." Son alıntı.

'Österreichisches Volksblatt', "Türkiye'de son yıllarda kısmen yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle çok sayıda ciddi maden kazası meydana geldi" diye yazıyor.